De vooruitzichten voor de AEX voor de week van 30 december 2019

RANGE AEX 30 DECEMBER 2019

Dagrange:  611,75 - 608,37

 

Ook naar het einde van het jaar toe verzwakt de AEX niet of nauwelijks. 

 

DE JAARGRAFIEK VAN DE AEX-INDEX

We hebben dit keer eens de jaargrafiek meegenomen om te illustreren hoe sterk dit jaar is geweest. Kijken we naar de langere termijn trend, gevat in de jaargrafiek, dan zien we een (iii) van iii op weg vanaf de bodem van 2009.  Dat is het sterkste deel van de beweging van de AEX. Dus ook al zouden we een zwakkere periode tegemoet gaan, dalingen op de AEX lijken koopwaardig in 2020 en wellicht nog meerdere jaren daarna, dat is de conclusie bij een dergelijke cyclische ontwikkeling. 

 

DE JAARGRAFIEK VAN MICROSOFT

Maar als we de AEX vergelijken met bijvoorbeeld Microsoft, zien we hoe ongelooflijk onze index achterloopt bij een van de dominante bedrijven van de wereld. De grafiek van Microsoft kan overigens ingeruild worden voor andere leidende technologie-bedrijven zoals Apple of Alphabet. 

Het is absoluut onmogelijk om te voorspellen of en hoe lang zo'n trend als in Microsoft doorzet; we weten van het instorten van de tech-bubbel na het jaar 2000 hoe snel de waardering van technologiebedrijven kan afnemen. Het is ook volstrekt onmogelijk om te voorzien hoe lang technologieën dominant zijn, en wanneer ze verdrongen worden door nieuwe uitvindingen en nieuwe technologieën. 

 

INVESTEREN IN TECHNOLOGIE IS ALTIJD EEN HEIKELE ZAAK

Voor iedereen die de jaren 2000 - 2003 heeft meegemaakt op de beurs, lag het voor de hand om de verkeerde lessen te leren. De adembenemende ineenstorting van techcompanies op de beurs, blijkt voor de sector achteraf een perfect inkoopmoment te zijn geweest. 

Hoe valt daar mee om te gaan?

Het is immers goed mogelijk dat als u als belegger besluit om alsnog op de trein van de succesvolle technologiebedrijven in te stappen, u dan achteraf op de top blijkt te hebben gekocht. Dat is het trauma van een velen die in 2000 besloten te gaan beleggen. 

Er is geen remedie voor dit soort vraagstukken. We weten het eenvoudigweg niet, wat de toekomst zal brengen. Wij maken bij RVM Systematisch onze kwantitatieve berekeningen, en die hebben ons gered in de jaren 2007 - 2009. 

Maar wie in die jaren vertrouwen had gehouden, en wat middelen achter de hand had gehouden om bij te zetten op lagere koersen, had het ook prima gedaan. Uiteraard is dat achteraf gepraat, maar ik heb wel een niet-technische tip: beleg in wat u gebruikt. 

Als blijkt dat u echt heel veel houdt van Spotify, bijvoorbeeld, beleg er dan in en trek u niets aan van de dagkoersen. Als u nu eenmaal een I-Pad prettig blijkt te vinden, beleg in Apple. Als u een Smartphone hebt van Samsung, belegt u in Samsung.

Het is in feite een rationele beslissing om te beleggen in producenten van producten die u blijkt te gebruiken of diensten die u blijkt af te nemen. De beslissing leidt zeer waarschijnlijk tot een gevarieerde portefeuille, die iets origineler is dan een indexfonds. 

In crisistijden zal dit overigens zeker vermogensvermindering tot gevolg hebben. Maar daarvoor kunt u zich altijd aansluiten bij RVM Systematisch. Want als bewegingen binnen onze systematiek passen, mogen die ook omlaag gericht zijn. Ook daarin kunnen wij positie hebben. 

 

 

WEEKVERWACHTING 

Afgelopen week was de berekening positief voor de AEX, en dat kwam redelijk uit. Ook voor komende week hebben wij op voorhand een licht positieve berekening, die voorbehouden blijft aan de leden van de adviesdienst. 

 

DE DIENSTEN

We noteren op nieuwe highs voor het jaar, maar bij alle RVM Systematisch systemen (Kort, Week en Lang) waren er geen nieuwe resultaten. Bij Lang en Week zijn er nog steeds posities die we al maanden hebben, bij Kort is er momenteel één positie, die nu een paar weken loopt.

U bent welkom als lid!

 

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017: + €  3.050,10  oftewel    +  15,25 %

RESULTAAT 2018:  - €  2.438,63  oftewel    -   10,76 % 

RESULTAAT 2019: + €  4.826,10  oftewel    +  24,13 % 

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RVM SYST WEEK 2016: +  € 857,50 oftewel   + 8,58 %
RVM SYST WEEK 2017:  + € 177,10 oftewel   +1,77 %
RVM SYST WEEK 2018: +  € 990,90 oftewel   + 9,90 % 

RVM SYST WEEK 2019:  + € 436,90 oftewel   + 4,37 %

 

De meeste posities (in aandelen) lopen hier nog en die zien er uitstekend uit.

  

 

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016 – 2017: + € 2345,9 oftewel + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2018:      €      0,00  (alle posities nog lopend)

RESULTAAT 2018 - 2019:   + €  137,10 oftewel + 0,69 %

RESULTAAT 2019 - 2020:   + € 286,58 oftewel  + 1,43 %

 

De meeste posities (in aandelen) lopen hier al meer dan een jaar en zien er uitstekend uit.  

 

 

U kunt zich aansluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch op deze site:

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club.

 

SYSTEMS2FOLLOW

 

Systems2Follow biedt twee mogelijkheden om te beleggen in systemen van RVM Systematisch, RVM Strategy en RVM Retirement. 

RVM Strategy noteert momenteel een winst van meer dan + 24,04 % voor zoveer het afgesloten posities betreft in 2019, een van de beste prestaties van het systeem sinds aanvang. 

RVM Retirement lijkt op RVM Systematisch Lang qua strategie, en is gericht op lange termijn beleggingen in betrouwbare bedrijven, die zich al lang bewezen hebben. 

Het resultaat is hier (meetpunt eind november) + 14,86 %.

 

 

SYSTEMS2FOLLOW

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement tot en met eind november  + 24,04 %

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

Rendement tot en met eind november: + 14,86 %

 

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). 

Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. 

De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement zijn de laagste in Nederland. 

 

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud               

Pagina 1 van totaal 1 paginas