De range voor de AEX voor woensdag 11 oktober (11. 10. 2017)
RANGE AEX 11 OKTOBER 2017 

Weekrange:   543,94 - 538,85 

Dagrange:     542,63 - 540,68
 
 
 
Als we naar de weekrange voor deze week kijken, dan is die zeer smal; kijken we vervolgens naar het verloop van de AEX tot nog toe deze week, met nog 2,5 dag te gaan, dan is er nóg minder gebeurd dan berekend was. De volatiliteit is dus ongekend laag. 
Er is kennelijk weinig verkoopdruk nog steeds, maar ook geen indrukwekkende koopdruk. Heel logisch, in het licht van de scherpe cyclische opleving van de AEX vanaf eind augustus. 
 
Er zijn vele discussies over de waarderingsniveaus van aandelen op dit moment. Is alles niet te duur? Maar de rente dan? Ik betaal inmiddels momenteel over mijn cash aangehouden Euro's bij Interactive Brokers, een van de brokers waar ik rekeningen heb. IB zegt de negatieve rente van de ECB door te geven. 
 
Deze waanzin zorgt voor een ongekende beleggingsdwang, die gevaarlijk is, voor wie focust op de risico's van beleggen. 
 
Maar je kunt ook kijken zoals Warren Buffett. Hij rekent voor dat met deze bizar lage rente, het heel logisch is dat aandelen hoger gewaardeerd worden. Hij beschouwt het dan niet als beleggingsdwang, maar als een rationele keuze. Wie denkt zoals hij, moet dus op de koop toe nemen dat wanneer deze situatie verandert, aandelen in waarde zullen dalen. Dan moet je op dat moment maar goed gaan opletten.
 
Ik houd de rentestanden dus zelf goed in de gaten op dit moment. Ik moet erkennen dat ik niet had verwacht dat negatieve rente er zou komen. Het is een vreemd fenomeen, waar ook de meest ervaren beleggers voor het eerst van hun leven mee geconfronteerd worden. De rationele houding van Buffett lijkt voorlopig de enig juiste: wie wil er betalen voor slapende cash? Niemand natuurlijk. Dus dan maar die cash aan het werk zetten.
 
 
DE TREND VAN HET MOMENT
 
Wij hebben een zeer rigide methode om de trend te bepalen, en op dit moment geeft het wijzertje 'negatief' aan. Kijkend naar de grafiek houd ik het zelf meer op 'zijwaarts', maar om het zo simpel mogelijk te maken, is die systeemkeuze er niet. Het is opwaarts of neerwaarts. Neerwaarts dus tot nader order, tot het tegendeel bewezen wordt. 
 
De langere trend is uiteraard opwaarts gericht.
 
 
 
DE DIENSTEN
 
Wij hebben (nog) geen nieuwe resultaten bij de adviesdienst RVM Systematisch, maar de lopende posities staan er goed voor. Qua afgesloten posities is de stand van zaken:
 
 
RVM SYSTEMATISCH KORT 2017:                   + 11,40 %
 
RVM SYSTEMATISCH WEEK 2017:                    +   1,77 % 
 
RVM SYSTEMATISCH LANG 2016 - 2017:          +11,73 %   
 
 
 
TRADERSWINKEL
 
RVM DAILY en RVM PENSIOEN hebben al maanden langer lopende posities, die zich eerst ongunstig, en nu gunstiger ontwikkelen. Ik verwacht nog steeds dat de gevolgde strategie zijn vruchten gaat afwerpen.
 
 
RVM DAILY:           + 10,77 %
RVM PENSIOEN:   -   2,45 % 
 
 
Inschrijven kan op de site van de Traderswinkel. Al jaren behoren de tarieven van RVM Daily en RVM Pensioen tot de laagste in de wereld.
 
 
 
HET ZATERDAGSE SPREEKUUR
 
Op iedere zaterdag is er ruimte om één belegger te ontvangen en een sessie van een dag te bieden betreffende alle vragen over de beurs, technische aspecten van trends, handelssystemen, persoonlijke financiële situatie, handelsplannen en beleggingsplannen. 
 
Op deze website kunt u responderen via het contactformulier, of anders via het hieronder afgedrukte emailadres.
 
  
 
  
Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

  

Informatie: 

Van Megen Systematic Trading BV 

email:    systematisch@gmail.com

Pagina 1 van totaal 1 paginas