De range voor de AEX voor dinsdag 6 augustus 2019 (06. 08. 2019)

RANGE AEX 6 AUGUSTUS 2019

Dagrange:    544,67 - 535,89

 

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER  RVM Systematisch Kort op + 26,25 % in 2019!  

 

De AEX heeft een ruime 8 % daling achter de rug, binnen een paar dagen. Een soort reset van de index. Marktvolgers wijzen er op dat ook op dit niveau de AEX altijd nog zo’n 10 % hoger staat dan het slot van afgelopen jaar. Dat is in zoverre flauwekul, dat de AEX eind 2017 op 544 stond, we zijn dus anderhalf jaar niets opgeschoten. Wellicht ook weer niet te negatief, omdat je je vraagtekens kunt hebben bij de stand van de economie, maar die 10 % stijging heeft dus alleen een status quo sinds 2017 verzorgd.

 

DE DIENSTEN: GEWELDIG JAAR

Bij de diensten hebben wij momenteel alleen lange termijn aandelenposities bij RVM Systematisch Lang, en onze vaste portefeuille, met o.a. ook goud en zilver. Het is absoluut zinvol en aan te bevelen om een vaste portefeuille te hebben, als die ouderwets evenwichtig is samengesteld, d.w.z. aandelen in het bedrijfsleven, (staats)leningen en edelmetalen, wat de mode van het moment ook is, zoals nu de cryptocurrencies. De tijdgeest wordt altijd weer ingehaald door de wetmatigheden die al honderden jaren gelden. De waardestijging van goud maakt nu iets goed van de daling in aandelen. Zilver blijft overigens heel ver achter, en wordt momenteel niet als monetair edelmetaal gezien.

Geen posities dus, niet omdat we vermoedden dat de beurzen zijn gaan dalen, maar omdat ik als signaalgever een paar weken met vakantie ben. In die periode geef ik wel de signalen door, zoals het shortsignaal op de AEX op 574 afgelopen week dinsdag, maar wij nemen daar dan geen officiële positie op in, omdat het mogelijk is dat ik de beurs een aantal dagen niet zou kunnen volgen.

 

DE HUIDIGE GOLFTELLING

Kijken we naar de daggrafiek, dan zien we dat de bodem van begin juni 2019 van zeer groot belang is, evenals de aanwezigheid van het MA-200. Als de bodem van juni neerwaarts overtroffen wordt, betekent dat niet per se dat de index verder instort, het betekent alleen dat we dan een bearishe cyclus hebben, en daarmee zou de index in een nieuwe fase zijn gekomen, die opnieuw geanalyseerd zou moeten worden.

Tevens zouden we dan, dat ziet u in de grafiek, een golf v hebben, doorgaans de laatste golf binnen een cyclus. 

Vooralsnog beschouwen wij bij RVM Systematisch de daling in de index als een koopkans op lagere niveaus. We werken met handelssignalen, dus voor ons geldt vooral dat we uitkijken naar een nieuw handelssignaal, omdat binnenkort de dienst ook weer uit de vakantiemodus gaat.

 

DE DAGRANGE

De dagrangeberekening voor dinsdag, vandaag dus, ziet u staan. De dag was rangebound, met de index voornamelijk bovenin de berekende range.

DE DIENSTEN

RVM Systematisch Kort heeft een van de beste jaren uit het bestaan op dit moment, met een rendement van + 26,25 % bij RVM Systematisch Kort, het meest actieve handelssysteem.

U bent welkom als lid van RVM Systematisch.

Als abonnee krijgt u tweemaal daags een beursbericht, met analyses, en om 17.00 uur ’s middags altijd een bericht betreffende de aanbevolen marktposities.

 

De resultaten:

 

RVM SYSTEMATISCH:

RVM SYSTEMATISCH KORT

WERKKAPITAAL: € 20.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2017:    + 15,25 %

RESULTAAT 2018:    -  10,76 %  

RESULTAAT 2019:     + 26,25 % (all time high)

 

RVM SYST WEEK

WERKKAPITAAL: € 10.000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RVM SYST WEEK 2016: +  8,58 %
RVM SYST WEEK 2017:  + 1,77 %
RVM SYST WEEK 2018:  + 9,90 %

RVM SYST WEEK 2019:  + 4,37 % (all time high)

  

RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN

WERKKAPITAAL: € 20,000,00

Resultaten betreffen uitsluitend afgesloten posities.

RESULTAAT 2016 – 2017: + 11,73 %

RESULTAAT 2017 - 2018:  +   0,00 %  (alle posities lopend)

RESULTAAT 2018 - 2019:   +  0,69 %  (meeste posities lopend)   (all time high)

 

U kunt zich aansluiten bij de dagelijkse adviesdienst RVM Systematisch op deze site:

inschrijven bij RVM Systematisch kan HIER

Een gratis kennismakingsmaand is mogelijk. Velen zijn u voorgegaan, u bent van harte welkom bij de club, die nu 12 jaar actief is.

 

SYSTEMS2FOLLOW

RVM STRATEGY

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

RVM RETIREMENT

WERKKAPITAAL: € 12.000,00

 

De systemen bij Systems2Follow zijn automatisch te volgen; u schrijft zich in, bepaalt wat u wilt beleggen (het werkkapitaal dat hier wordt weer gegeven is een minimaal benodigd bedrag, u kunt dit naar eigen inzicht verhogen). 

Inschrijven voor beide systemen kan op de site van Systems2Follow. De kosten van zowel RVM Strategy als van RVM Retirement behoren tot de laagste van ter wereld.

  

HET ZATERDAGSE SPREEKUUR

Op deze site kunt u zich opgeven voor een privé-sessie betreffende uw eigen portefeuillebeheer, met focus op risico, investeringstechniek en kwantitatieve analyse. Deze sessies worden altijd op zaterdag gepland. 

Wie belangstelling heeft, meldt u via het contactformulier op deze site. Bedenk dat u aan één middag al genoeg kunt hebben om voor een heel leven te leren beleggen.

 

Ten slotte: weest u voorzichtig op de markt, veel succes met uw handel, maar bovenal

Happy trading,

Ruud

Pagina 1 van totaal 1 paginas