RVM Systematisch

Wordt lid van RVM Systematisch , de adviesdienst van Ruud van Megen voor mensen die actief hun vermogen zelf willen beheren, en die ervaring hebben met handel in aandelen en opties

RVM systematisch

Ruud van Megen

heeft een langjarige beurservaring, is tevens een ervaren adviseur, en beheerder bij zijn eigen fonds, Van Megen Capital Fonds. De adviesdienst bestaat sinds 2007.

Wat krijgt u als lid van RVM Systematisch?

PER EMAIL:

- Een dagelijks voorbeursbericht.
- Een dagelijks EOD-bericht.


Handelsideeën die middels het EOD-bericht worden gecommuniceerd, kunnen desgewenst ook per SMS worden bevestigd. Dit gebeurt kosteloos.


Wat staat er in het dagelijkse voorbeursbericht?


- een dagrangeberekening voor de RVM-index + pivotpoint.
- een weekrangeberekening voor de RVM index + pivotpoint.
- een maandrangeberekenig voor de RVM index + pivotpoint.
- de jaarrangeberekening voor de RVM index + pivotpoint.


Deze vier rangeberekeningen kunnen in combinatie met de pivotpoints gebruikt worden als uitgangspunt voor eigen handel.

Daarnaast krijgt u meerdere grafieken van de RVM met daarin de Sequential telling van Thomas DeMark, de golftelling en de geldende handelssignalen van het handelssysteem RVM Systematisch Korte Termijn.

Verder staan in het voorbeursbericht de bestaande posities van de adviesdienst.

Met de adviesdienst kunt u in totaal € 50.000,00 beheren, desgewenst, en uiteraard ook een veelvoud daarvan. De adviesdienst gaat er vanuit dat € 20.000,00 beschikbaar is voor RVM Systematisch Korte Termijn, € 20.000 voor RVM Systematisch Lange Termijn, en € 10.000 voor RVM Systematisch Week.

Maar u kunt de adviesdienst ook gebruiken om zelf uw eigen pad te kiezen, aan de hand van de kwantitatieve berekeningen en handelssignalen. Dat is aan u.

Uiteraard kunnen leden van de adviesdienst een verzoek indienen; zo worden geregeld op verzoek van leden jaarrangeberekeningen verstrekt van bepaalde aandelen en buitenlandse indices. Ook worden op verzoek aandelen geanalyseerd.

ORVM Systematisch adviseert niet in fundamentele analyse van bedrijven. De expertise van Ruud van Megen ligt vooral in het innemen van posities op basis van kwantitatieve wiskundige berekeningen, een eigen analyse-apparaat en cyclusanalyse.


DE HANDELSSYSTEMEN DIE BINNEN RVM SYSTEMATISCH WORDEN GEBRUIKT


1) RVM SYSTEMATISCH KORTE TERMIJN

Dit handelssysteem kijkt naar signalen voor een relatief korte termijn. Daghandel hoort hier niet bij, en weekrangehandel ook niet. De bedoelde korte termijn begint bij maandrangehandel, en handel volgens de signalen van het systeem, die gegenereerd worden in de daggrafiek van de RVM via EOD-standen. Het is mogelijk dat RVM Systematisch Korte Termijn posities adviseert die maanden in bezit kunnen blijven, maar binnen een dag sluiten kan ook. Dat hangt van de marktomstandigheden af.


2) RVM SYSTEMATISCH LANGE TERMIJN


Lange termijn handel is ook werkelijk lange termijn handel. Binnen RVM Systematisch Lange Termijn vallen de jaarrangeposities. Onderliggende waardes kunnen zijn: de RVM, via trackers of optieconstructies, en Nederlandse aandelen. De Nederlandse aandelen worden opgenomen na analyse van de betreffende jaarrange. De jaarrange voorziet in doelniveaus opwaarts. Neerwaarts wordt niet in aandelen gespeculeerd – wel op de RVM index. Wanneer aandelen het doelniveau snel bereiken, kan er sprake zijn van een positie die niet lang aangehouden wordt. Maar aandelen kunnen ook jarenlang in portefeuille blijven bij RVM Systematisch Lange Termijn. De aanpak van RVM Systematisch Lange Termijn is dus geschikt voor rustige beleggers.


3) RVM SYSTEMATISCH WEEK


RVM Systematisch Week is het enige contraire handelssysteem van RVM Systematisch. Beide andere systemen zijn trendvolgend. RVM Systematisch Week zoekt naar een shortpositie binnen een uptrend, en naar een longpositie binnen een downtrend. Dit gebeurt op basis van cyclusanalyse van de weekgrafiek van de RVM. De posities betreffen doorgaans optieconstructies.

Bij RVM Systematisch Week kunnen posities kort vastgehouden worden, maar ook lang. Wanneer de draai in het sentiment waarop dit systeem speculeert, heeft plaatsgevonden, wordt bijgehouden waar de eerstvolgende contraire mogelijkheid ligt krachtens de methodiek. Op dat moment zal dan sowieso winst genomen worden in de contraire positie, of die winst nu groot of klein is.

RESULTATEN


Op basis van het verleden mag van de adviesdienst RVM Systematisch een bovengemiddeld positief handelsresultaat verwacht worden, maar geen ‘bonanza’. De risico’s die genomen worden door Ruud van Megen zijn doorgaans beperkt, en omdat er veelvuldig in geschreven opties gehandeld wordt, zit er een plafond aan de winst die mogelijk is bij de meeste posities. De grote plus van het trackrecord van RVM Systematisch, is dat de zware dalingen van 2007, 2008 en 2009 prima doorstaan zijn, met goede winsten in deze jaren. Daardoor heeft RVM Systematisch per saldo een grote outperformance behaald ten opzichte van de index.

De resultaten van deze adviesdienst worden niet vastgesteld via een gecontroleerde rekening. De resultatenweergave komt tot stand via terugmelding van orders door leden. Daarbij wordt voor de resultaten uitgegaan van de slechtste prijs die door leden is terug gemeld.

U BENT WELKOM ALS LID

Dit is een adviesdienst die zowel informatie biedt als handelsadviezen, en dat op dagelijkse basis. U bent welkom als lid!

Ik hoop u met mijn specialisme van dienst te kunnen zijn.

Happy trading,
Ruud van Megen

inschrijven kan HIER
RVM SystematischHierbij wil ik me abonneren op RVM systematisch van Ruud van Megen. Ik ontvang dan dagelijks 2 berichten met daarin zijn uitgebreide informatie over de RVM posities.

Kwartaal € 169,-
Half Jaar € 320,-
Jaar € 599,-

Voornaam:
Achternaam:
Man Vrouw
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
Email: